REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené brambory s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuřecí plátky, zabalené do anglické slaniny, zapečené v troubě spolu s plátky brambor a smetanou.


Ingredience:
900 gbrambor
200 gstrouhaného tvrdého sýra
150 ganglické slaniny
250 mlsmetany ke šlehání
4 kskuřecích prsíček
4-6 ksstroužků česneku
mletý černý pepř
máslo
olej
sůl
alobal

Postup:

1. Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a na pánvi zprudka opečeme po obou stranách
2. Oloupané, oprané a důkladně okapané brambory nakrájíme na tenké plátky
3. Středně velký pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme asi 2 cm vysokou vrstvou brambor, na ně poklademe opečená kuřecí prsa zabalená do plátků anglické slaniny, ty zakryjeme zbytkem brambor
4. Smetanu ochutíme solí, drceným pepřem a strouhaným česnekem, touto zálivkou přelijeme směs v pekáči, pokrm zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 210-220 °C asi 20 minut, než brambory změknou
5. Poté alobal sundáme, brambory posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme je, již nezakryté, dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy