REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené brambory po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná večeře z receptáře našich babiček. Bramborová kaše zapečená v troubě spolu s kysaným zelím a anglickou slaninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgbrambor
500 gkysaného zelí
180-200 ganglické slaniny
2 kscibule
mléko
kousek másla
kmín
olej
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané, oprané brambory uvaříme v mírně osolené vodě, pak je scedíme, necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory rozmačkáme, přidáme teplé mléko a uhněteme hustší kaši
3. Slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpálené pánvi ji orestujeme
4. K opečené slanině přidáme jednu na jemno nakrájenou cibuli a mírně ji také osmahneme
5. V této fázi přidáme kysané zelí, pokrm dochutíme kmínem, zamícháme a podusíme
6. Do vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše a na ni poklademe dušené zelí, to pokryjeme druhou polovinou kaše
7. Brambory zapečeme nezaklopené ve středně vyhřáté troubě dozlatova
8. Druhou oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na troše másla
9. Jednotlivé porce brambor zdobíme dozlatova orestovanou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy