Zapečená vejce nejlépe chutnají s čerstvým chlebem s pomazánkovým máslem. K přípravě použijte vajíčka Dr. Vejce – mají 4x vyšší hodnoty vitamínu D než ta běžná.
Ingredience:
Počet porcí: 2–3 | |
150 g | šunky |
6 ks | Dr. Vejce |
2 ks | jarní cibulky |
2 ks | rajčata |
1 ks | červená paprika |
1 ks | žlutá paprika |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nakrájíme si zeleninu a šunku. Jarní cibulku na jemno, papriky na proužky cca 3 cm, rajčata a šunku na kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přibližně 3 minuty restujeme cibulku se šunkou a paprikou. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a promícháme.
- Zeleninovou směs se šunkou rozprostřeme po celé ploše pánve a postupně na ni rozklepneme vejce.
- Přikryjeme pokličkou a na nízkém stupni necháme vařit cca 10–12 minut podle toho, jakou konzistenci vajíček máte rádi.
Do zeleninové směsi můžete použít například cuketu či zeleninu podle sezóny.
Poznámka:Cena Dr. Vejce: 59,90 Kč / 15 ks
K dostání na Rohlik.cz, Košík.cz a obchodech
Kaufland a Billa