Ochucené rybí filety zapečené v troubě spolu s rajčaty, žampiony, petrželkou, strouhaným sýrem a smetanou.
Ingredience:
4 ks | filetů z mořské ryby |
5 ks | žampionů |
6 ks | rajčat |
200 g | ementálu |
40 g | másla |
2 lžíce | nasekané petrželky |
1,5 dl | sladké smetany |
šťáva z 1 citronu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut v chladu odležet, pak je osušíme, osolíme a opepříme
2. Omytá rajčata a oloupané žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemno
3. Filety urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, obložíme rajčaty, posypeme žampiony, na jemno nasekanou petrželkou, strouhaným sýrem a zalijeme smetanou
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapékáme dozlatova (asi 30 minut)
Podáváme s vařeným bramborami.