REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená ryba se zeleninou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené rybí filety zapečené v troubě spolu s rajčaty, žampiony, petrželkou, strouhaným sýrem a smetanou.


Ingredience:
4 ksfiletů z mořské ryby
5 ksžampionů
6 ksrajčat
200 gementálu
40 gmásla
2 lžícenasekané petrželky
1,5 dlsladké smetany
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut v chladu odležet, pak je osušíme, osolíme a opepříme
2. Omytá rajčata a oloupané žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemno
3. Filety urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, obložíme rajčaty, posypeme žampiony, na jemno nasekanou petrželkou, strouhaným sýrem a zalijeme smetanou
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapékáme dozlatova (asi 30 minut)

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy