REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená brokolice III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept vhodný při dietě na snížení cholesterolu.


Ingredience:
600 gbrokolice
200 gnízkotučného sýra (do 20 % tuku)
200 gnízkotučného mléka
2 ksbílky
1 ksvejce
muškátový květ
strouhanka
voda
olej
sůl

Postup:

1. Brokolici uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak ji necháme okapat a rozebereme na jednotlivé růžičky, které poklademe do zapékací misky vymazané olejem a vysypané strouhankou
2. Brokolici zasypeme nastrouhaným sýrem a znovu položíme vrstvu brokolice
3. Celé vejce rozšleháme spolu s bílky a mlékem, mírně osolíme a vmícháme zbytek nastrouhaného sýra
4. Vzniklou hustou hmotou zalijeme brokolicí, zapékací misku vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme zapéci
5. Ke konci zapékání můžeme ještě povrch pokrmu lehce posypat strouhankou nebo ozdobit několika proužky tvrdého sýra, pečeme, až vznikne zlatavá kůrka.

Poznámka:

Více informací o snížení tuků v krvi najdete zde: Dieta ke snížení hladiny tuků v krvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy