Recept vhodný při dietě na snížení cholesterolu.
Ingredience:
600 g | brokolice |
200 g | nízkotučného sýra (do 20 % tuku) |
200 g | nízkotučného mléka |
2 ks | bílky |
1 ks | vejce |
muškátový květ | |
strouhanka | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Brokolici uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak ji necháme okapat a rozebereme na jednotlivé růžičky, které poklademe do zapékací misky vymazané olejem a vysypané strouhankou
2. Brokolici zasypeme nastrouhaným sýrem a znovu položíme vrstvu brokolice
3. Celé vejce rozšleháme spolu s bílky a mlékem, mírně osolíme a vmícháme zbytek nastrouhaného sýra
4. Vzniklou hustou hmotou zalijeme brokolicí, zapékací misku vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme zapéci
5. Ke konci zapékání můžeme ještě povrch pokrmu lehce posypat strouhankou nebo ozdobit několika proužky tvrdého sýra, pečeme, až vznikne zlatavá kůrka.
Více informací o snížení tuků v krvi najdete zde: Dieta ke snížení hladiny tuků v krvi.