REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiony ve slanině s rajčátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve slanině obalené žampiony, doplněné a kousky papriky a cherry rajčátka, spíchnuté párátky a zapečené v troubě, servírované teplé.


Ingredience:
24 ksmalých žampionů
24 kscherry rajčat
12 ksplátků anglické slaniny
50 mlolivového oleje
2 ksžluté papriky
2 kscibule
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku salátu rukola
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony očistíme, vylomíme jim nožičky a slaninu podélně rozpůlíme
2. Papriky opláchneme, osušíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na 24 kostiček o velikosti žampionových kloboučků
3. Rajčátka i rukolu opláchneme a necháme okapat, oloupané stroužky česneku na jemno nastrouháme, smícháme s olejem a ochutíme solí i pepřem
4. Žampiony obalíme proužkem slaniny, na kterou položíme kostičku papriky, rajčátko a spíchneme párátkem
5. Chuťovky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme připraveným česnekovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 6 minut
6. Ještě vlažné chuťovky ozdobíme rukolou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy