Ve slanině obalené žampiony, doplněné a kousky papriky a cherry rajčátka, spíchnuté párátky a zapečené v troubě, servírované teplé.
Ingredience:
24 ks | malých žampionů |
24 ks | cherry rajčat |
12 ks | plátků anglické slaniny |
50 ml | olivového oleje |
2 ks | žluté papriky |
2 ks | cibule |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | svazku salátu rukola |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Žampiony očistíme, vylomíme jim nožičky a slaninu podélně rozpůlíme
2. Papriky opláchneme, osušíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na 24 kostiček o velikosti žampionových kloboučků
3. Rajčátka i rukolu opláchneme a necháme okapat, oloupané stroužky česneku na jemno nastrouháme, smícháme s olejem a ochutíme solí i pepřem
4. Žampiony obalíme proužkem slaniny, na kterou položíme kostičku papriky, rajčátko a spíchneme párátkem
5. Chuťovky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme připraveným česnekovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 6 minut
6. Ještě vlažné chuťovky ozdobíme rukolou a ihned podáváme.