REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiony v bramboráku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žampiony obalené v bramborovém těstíčku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
750 gbrambor
250 gmenších žampionů
200 ghladké mouky
1 lžičkamajoránky
1/2 lžičkymletého kmínu
5 ksstroužků česneku
1 ksvejce
2 dlmléka
mletý pepř
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubo, necháme krátce odstát, pak přebytečnou vodu slijeme a brambory lehce vymačkáme
2. Zalijeme je mlékem, přidáme hladkou mouku, vejce, oloupané prolisované stroužky česneku, majoránku, kmín, mletý pepř a dobře promícháme, aby ve směsi nezůstaly hrudky (vzniklé těsto musí být hustší než na klasický bramborák, aby na žampionech dobře drželo)
3. Žampiony očistíme, opláchneme vodou, osušíme, obalíme v bramborovém těstě a opatrně vložíme do pánve s větší vrstvou lehce rozehřátého oleje a teprve, když je pánev plná, zvýšíme plamen a žampiony ze všech stran osmažíme dozlatova
4. Podáváme teplé, doplněné zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy