Žampiony obalené v bramborovém těstíčku, usmažené dozlatova.
Ingredience:
750 g | brambor |
250 g | menších žampionů |
200 g | hladké mouky |
1 lžička | majoránky |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
5 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
2 dl | mléka |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubo, necháme krátce odstát, pak přebytečnou vodu slijeme a brambory lehce vymačkáme
2. Zalijeme je mlékem, přidáme hladkou mouku, vejce, oloupané prolisované stroužky česneku, majoránku, kmín, mletý pepř a dobře promícháme, aby ve směsi nezůstaly hrudky (vzniklé těsto musí být hustší než na klasický bramborák, aby na žampionech dobře drželo)
3. Žampiony očistíme, opláchneme vodou, osušíme, obalíme v bramborovém těstě a opatrně vložíme do pánve s větší vrstvou lehce rozehřátého oleje a teprve, když je pánev plná, zvýšíme plamen a žampiony ze všech stran osmažíme dozlatova
4. Podáváme teplé, doplněné zeleninovým salátem.