REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zámecký salát přílohový

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z malých oválných brambor, kyselé okurky, sýra a cibule připravená salátová směs ochucená zálivkou.


Ingredience:
300 gmalých brambůrek
100 gtvrdého sýra
2 ksmenší kyselé okurky
1 ksmenší cibule
plocholistá petržel
plnotučná hořčice
worchester
voda
pepř
ocet
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Brambůrky si uvaříme ve slupce, nejlépe den předem, oloupeme je a nakrájíme na půlky
2. Cibuli nakrájíme na měsíčky, necháme zblanšírovat (spařit) minutu ve vroucí vodě s octem
3. Okurku nakrájíme na kostičky stejně jako tvrdý sýr, přidáme nasekanou petrželku, vše opatrně smícháme a zalijeme zálivkou, kterou jsme vytvořili smícháním oleje, octa, cukru, hořčice, worchesteru, soli a pepře
4. Salát promícháme a necháme v lednici nejméně 2 hodiny odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy