Pečený zajíc z piškotového těsta, plněný a potřený krémem.
Ingredience:
Na těsto: | |
280 g | polohrubé mouky |
240 g | cukru krupice |
4 lžíce | horké vody |
1 lžička | vanilkového cukru |
8 ks | vajec |
tuk a hrubá mouka na formu | |
Na náplň: | |
300 g | cukru |
250 g | másla |
3 lžíce | vanilkového pudinkového prášku |
50 ml | mléka |
1 ks | vanilkového cukru |
Postup:
1. Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny, přidáme horkou vodu a vymícháme
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něho přidáme zbylý cukr i vanilkový cukr a vše vmícháme spolu s polohrubou moukou do žloutkové pěny
3. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na zajíce, rovnoměrně uhladíme a okraje mírně navýšíme
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, po 15 minutách teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme (cca 30 minut), pak vyklopíme
5. Připravíme si náplň; pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka, zbylé mléko uvedeme do varu, přilijeme pudinkovou směs, vaříme 3 minuty, sundáme z tepla, necháme prochladnout, pak smícháme s cukrem, změklým máslem a vyšleháme do krému, který necháme v lednici zatuhnout
6. Upečeného zajíce podélně rozkrojíme, naplníme 2/
3 krému, zbylým krémem ozdobíme vrchní část korpusu.
Můžeme dozdobit např. borůvkovou marmeládou.