REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc z piškotového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený zajíc z piškotového těsta, plněný a potřený krémem.


Ingredience:
Na těsto:
280 gpolohrubé mouky
240 gcukru krupice
4 lžícehorké vody
1 lžičkavanilkového cukru
8 ksvajec
tuk a hrubá mouka na formu
Na náplň:
300 gcukru
250 gmásla
3 lžícevanilkového pudinkového prášku
50 mlmléka
1 ksvanilkového cukru

Postup:

1. Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny, přidáme horkou vodu a vymícháme
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něho přidáme zbylý cukr i vanilkový cukr a vše vmícháme spolu s polohrubou moukou do žloutkové pěny
3. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na zajíce, rovnoměrně uhladíme a okraje mírně navýšíme
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, po 15 minutách teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme (cca 30 minut), pak vyklopíme
5. Připravíme si náplň; pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka, zbylé mléko uvedeme do varu, přilijeme pudinkovou směs, vaříme 3 minuty, sundáme z tepla, necháme prochladnout, pak smícháme s cukrem, změklým máslem a vyšleháme do krému, který necháme v lednici zatuhnout
6. Upečeného zajíce podélně rozkrojíme, naplníme 2/
3 krému, zbylým krémem ozdobíme vrchní část korpusu.

Doporučení:

Můžeme dozdobit např. borůvkovou marmeládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy