Orastované kousky zajíce, podušené se šunkou a žampióny.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | porce zajíce |
4 ks | malé cibulky |
1 ks | stroužek česneku |
50 g | žampiónů |
50 g | šunky |
50 g | másla |
30 g | tuku |
1 dl | červeného vína |
1 dl | vývaru |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněné porce zajíce orestujeme po všech stranách na rozpáleném tuku, pak je vyndáme 2. Nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na kostičky nakrájenou šunku podusíme na rozehřátém másle
3. Přidáme víno, vývar, rajčatový protlak, na plátky nakrájené žampióny, osolené a opepřené porce zajíce a dusíme, až maso změkne
4. Při dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
– Příloha: Opečené brambory.