REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc ve vinné omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orastované kousky zajíce, podušené se šunkou a žampióny.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksporce zajíce
4 ksmalé cibulky
1 ksstroužek česneku
50 gžampiónů
50 gšunky
50 gmásla
30 gtuku
1 dlčerveného vína
1 dlvývaru
1 lžícerajčatového protlaku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněné porce zajíce orestujeme po všech stranách na rozpáleném tuku, pak je vyndáme 2. Nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na kostičky nakrájenou šunku podusíme na rozehřátém másle
3. Přidáme víno, vývar, rajčatový protlak, na plátky nakrájené žampióny, osolené a opepřené porce zajíce a dusíme, až maso změkne
4. Při dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.

Doporučení:

– Příloha: Opečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy