REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaný králičí hřbet, opečený na sádle, pak upečený doměkka spolu s kořenovou zeleninou a kořením, podlitý červeným vínem a vývarem.


Ingredience:
1 kgzaječího (hřbet)
150 gšpeku
1 dclkvalitního červeného vína
2 lžíceocta 8 %
2 lžícesádla
1 lžícerajského protlaku
1 lžícebrusinkové zavařeniny
1 lžícecukru
1 ksmenší petržele
1 ksvelké mrkve
1 kscibule
1/2 kscitronu
1/6 ksceleru
nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list a tymián
jíška (hladká mouka a tuk - lze použít i sypkou knorr)
perník na strouhání
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Zajíce řádně prošpikujeme klínky slaniny, nasolíme, opepříme a opečeme na sádle, aby se maso zatáhlo (pokud jde o starší kus, naložíme ho na tři dny do mořidla připraveného ze svařené kořenové zeleniny, cukru, soli octa a koření)
2. V kastrolu rozškvaříme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, odrhnutý citron, po chvíli cibuli, pak koření a opečeme do hněda, pak přidáme protlak, ocet, cukr, víno a vrátíme do základu maso
3. Podlijeme vývarem, dusíme zvolna do měkka
4. Dochutíme cukrem a na závěr zahustíme jíškou a perníkem na strouhání
5. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy