REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc na černo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené porce zaječího předku spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
80 gkořenové zeleniny
40 gperníku na strouhání
40 gmásla
20 gbrusinek
10 gšvestkových povidel
10 kskuliček pepře
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
2 kscukru
1 kscibule
1 kszaječího předku
1 kssrdce
1 ksjater
1 lžícečerveného vína
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkahladké mouky
špetka tymiánu
citronová kůra
voda
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Zaječí předek odblaníme a rozsekáme na porce
2. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme očištěnou na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a lehce opečeme
3. Přidáme naporcované maso, koření, 2 lžíce vody a dusíme 30 minut, pak přidáme očištěné srdce i játra, nastrouhaný perník, povidla, brusinky a dále dusíme
4. Mezitím v kastrůlku rozpustíme kostky cukru na karamel, vmícháme ho s vínem, kouskem citronové kůry, citronovou šťávou ke králíkovi a vaříme doměkka
5. Pak omáčku dochutíme solí, octem a cukrem (měla by být sladkokyselá), zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a necháme přejít varem
6. Porce králíka rozdělíme na talíře, přecedíme na ně omáčku a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Vánoční večírky ve znamení jednohubek

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Připravte se na vánoční pečení nejen s královskou rodinou

Vánoční čas se nezadržitelně blíží a krom nákupu vánočních dárků, byste měli pomalu začít myslet i na pečení vánočního cukroví. Chcete-li vaše blízké překvapit něčím novým, přinášíme několik tipů na inspirativní kulinární seriály. Kuchařské show s Mary Berry, Jamie Oliverem či Nigellou vám v rozhodování určitě pomůžou, a to už od 1. prosince na TV Paprika.

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy