REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc na černo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené porce zaječího předku spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
80 gkořenové zeleniny
40 gperníku na strouhání
40 gmásla
20 gbrusinek
10 gšvestkových povidel
10 kskuliček pepře
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
2 kscukru
1 kscibule
1 kszaječího předku
1 kssrdce
1 ksjater
1 lžícečerveného vína
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkahladké mouky
špetka tymiánu
citronová kůra
voda
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Zaječí předek odblaníme a rozsekáme na porce
2. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme očištěnou na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a lehce opečeme
3. Přidáme naporcované maso, koření, 2 lžíce vody a dusíme 30 minut, pak přidáme očištěné srdce i játra, nastrouhaný perník, povidla, brusinky a dále dusíme
4. Mezitím v kastrůlku rozpustíme kostky cukru na karamel, vmícháme ho s vínem, kouskem citronové kůry, citronovou šťávou ke králíkovi a vaříme doměkka
5. Pak omáčku dochutíme solí, octem a cukrem (měla by být sladkokyselá), zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a necháme přejít varem
6. Porce králíka rozdělíme na talíře, přecedíme na ně omáčku a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy