REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc na černo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené porce zaječího předku spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
80 gkořenové zeleniny
40 gperníku na strouhání
40 gmásla
20 gbrusinek
10 gšvestkových povidel
10 kskuliček pepře
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
2 kscukru
1 kscibule
1 kszaječího předku
1 kssrdce
1 ksjater
1 lžícečerveného vína
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkahladké mouky
špetka tymiánu
citronová kůra
voda
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Zaječí předek odblaníme a rozsekáme na porce
2. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme očištěnou na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a lehce opečeme
3. Přidáme naporcované maso, koření, 2 lžíce vody a dusíme 30 minut, pak přidáme očištěné srdce i játra, nastrouhaný perník, povidla, brusinky a dále dusíme
4. Mezitím v kastrůlku rozpustíme kostky cukru na karamel, vmícháme ho s vínem, kouskem citronové kůry, citronovou šťávou ke králíkovi a vaříme doměkka
5. Pak omáčku dochutíme solí, octem a cukrem (měla by být sladkokyselá), zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a necháme přejít varem
6. Porce králíka rozdělíme na talíře, přecedíme na ně omáčku a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy