REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc na černo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené porce zaječího předku spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
80 gkořenové zeleniny
40 gperníku na strouhání
40 gmásla
20 gbrusinek
10 gšvestkových povidel
10 kskuliček pepře
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
2 kscukru
1 kscibule
1 kszaječího předku
1 kssrdce
1 ksjater
1 lžícečerveného vína
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkahladké mouky
špetka tymiánu
citronová kůra
voda
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Zaječí předek odblaníme a rozsekáme na porce
2. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme očištěnou na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a lehce opečeme
3. Přidáme naporcované maso, koření, 2 lžíce vody a dusíme 30 minut, pak přidáme očištěné srdce i játra, nastrouhaný perník, povidla, brusinky a dále dusíme
4. Mezitím v kastrůlku rozpustíme kostky cukru na karamel, vmícháme ho s vínem, kouskem citronové kůry, citronovou šťávou ke králíkovi a vaříme doměkka
5. Pak omáčku dochutíme solí, octem a cukrem (měla by být sladkokyselá), zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a necháme přejít varem
6. Porce králíka rozdělíme na talíře, přecedíme na ně omáčku a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy