Na cibulovém základě podušené porce zaječího předku spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
80 g | kořenové zeleniny |
40 g | perníku na strouhání |
40 g | másla |
20 g | brusinek |
10 g | švestkových povidel |
10 ks | kuliček pepře |
4 ks | kuliček nového koření |
2 ks | bobkových listů |
2 ks | cukru |
1 ks | cibule |
1 ks | zaječího předku |
1 ks | srdce |
1 ks | jater |
1 lžíce | červeného vína |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | hladké mouky |
špetka tymiánu | |
citronová kůra | |
voda | |
cukr | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Zaječí předek odblaníme a rozsekáme na porce
2. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme očištěnou na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a lehce opečeme
3. Přidáme naporcované maso, koření, 2 lžíce vody a dusíme 30 minut, pak přidáme očištěné srdce i játra, nastrouhaný perník, povidla, brusinky a dále dusíme
4. Mezitím v kastrůlku rozpustíme kostky cukru na karamel, vmícháme ho s vínem, kouskem citronové kůry, citronovou šťávou ke králíkovi a vaříme doměkka
5. Pak omáčku dochutíme solí, octem a cukrem (měla by být sladkokyselá), zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a necháme přejít varem
6. Porce králíka rozdělíme na talíře, přecedíme na ně omáčku a podáváme s houskovým knedlíkem.