REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zahýbance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Horácka – Velkého Meziříčí na pečenou bramborovou placku.


Ingredience:
750 gvařených brambor
500 gjablek nebo mrkve
150 gpolohrubé mouky
pískový cukr
mák
sůl

Postup:

1. Z mouky a uvařených brambor vypracujeme osolené těsto, ze kterého rozválíme placku
2. Polovinu placky posypeme nakrájenými očištěnými jablky nebo nastrouhanou mrkví, smíchanou s mletým mákem, posypeme cukrem a překlopíme druhou polovinou těsta
3. Okraje přitlačíme a placku v troubě upečeme
4. Po upečení po stranách pomastíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy