REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávané žaludky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené kuřecí žaludky servírované ve smetanové omáčce s vložkou hub.


Ingredience:
600 gdrůbežích žaludků
100 gžampiónů nebo sušených hub předem namočených
80 gmásla
1/2 kscibule i se slupkou
1/8 lsladké smetany
1 lžícehladké mouky
1/2 lžičkycitrónové šťávy
na špičku nože muškátového oříšku
zelená petrželka

Postup:

1. Oprané a očištěné žaludky uvaříme doměkka v mírně osolené vodě s přidáním kousku cibule
2. Vývar přecedíme do jiného hrnce, zahustíme ho světlou máslovou jíškou a chvíli povaříme
3. Přidáme na půlky pokrájené žaludky a na másle podušené houby (houby podusíme na 30 g másla)
4. Osolíme, okořeníme, přidáme sladkou smetanu a znovu chvíli povaříme
5. Nakonec omáčku nepatrně okyselíme citrónovou šťávou a posypeme usekanou petrželkou.

Doporučení:

Zadělávané žaludky servírujeme s vařenými těstovinami.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy