Notice: Undefined variable: acf_group_ids in /home/www/receptyonline.cz/www/receptyonline.cz/wp-content/themes/receptyOnline/functions.php on line 1034
Recept : Zadělávaná růžička | ReceptyOnLine.cz - kuchařka, recepty a inspirace
REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávaná růžička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená růžičková kapusta v omáčce okořeněné muškátovým oříškem.


Ingredience:
800 grůžičkové kapusty
60 gmásla
40 ghladké mouky
0,1 lmléka
1 ksžloutku
muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. Očištěné růžičky kapusty dáme vařit do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, aby zůstaly celé a nerozvařily se
2. Zcedíme je a vývar si ponecháme stranou
3. Na rozpuštěném másle si osmahneme dorůžova hladkou mouku (uděláme světlou jíšku), zředíme vývarem z kapusty a na mírném plameni za občasného míchání vaříme asi 20 minut
4. Když nám omáčka zhoustne, tak ji ještě zředíme vývarem, přidáme vařené kapustičky, žloutek rozkvedlaný v mléce (zjemní nám omáčku), zamícháme a ještě krátce prohřejeme
5. Můžeme dochutit špetkou muškátového oříšku.

Doporučení:

Podáváme k vařenému hovězímu masu a bramborám.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy