V zeleninové marinádě naložené maso z kance, podušené.
Ingredience:
1,20kg | zvěřiny z plece (žebírka) |
60 g | tuku |
50 g | hladké mouky na jíšku |
4 ks | zrnka nového koření |
4 ks | zrnka pepře |
2 ks | zrnka jalovce |
2 ks | střední cibule |
1 ks | velké mrkve |
1 ks | střední petržele |
1 ks | středního celeru |
1/3 l | bílého vína |
2 lžíce | červeného vína |
1 lžička | šípkové zavařeniny |
trošku páleného cukru (z jedné kostky) | |
trochu citrónové kůry | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou plec (žebro) nasolíme
2. Vložíme na 4-6 dnů do hrnce vyloženého polovinou nakrájené zeleniny, cibule, koření a posypeme druhou polovinou nakrájené zeleniny, cibule, koření
3. Potom vše zalijeme bílým vínem a denně překládáme
4. Odleželou zvěřinu pak spolu s naloženou zeleninou dusíme v tomto mořidle doměkka
5. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu protřeme sítem, zahustíme jíškou, přidáme červené víno, šípkovou zavařeninu, trošku citrónové kůry, pálený cukr a povaříme
6. Zvěřinu nakrájíme a dáme zpět do omáčky.
Příloha: Jemný knedlík, kompot.
Poznámka:Příprava jíšky viz. recept: Jíška.