REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Wasabi kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá varianta přílohové bramborové kaše ochucené wasabi a jarní cibulkou.


Ingredience:
500 gbrambor
100 mlmléka
2 lžičkywasabi
1 lžícemásla
1 ksjarní cibulky
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané a pokrájené brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a rozšťoucháme
2. V menším hrnci nebo jiné vhodné nádobě zahřejeme mléko, vmícháme wasabi a chvíli společně prohřejeme
3. Teplé mléko vmícháme do brambor a metličkou vymícháme do hladké kaše
4. Nakonec do kaše zapracujeme na jemno pokrájenou cibulku.

Doporučení:

Wasabi kaše je vhodná například k pikantnímu pečenému nebo grilovanému kuřecímu masu.

Poznámka:

Wasabi – Japonský silně pálivý křen, zbarvený do zelena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy