REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar ze zeleniny (k vaření ryb)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento základní vývar používáme k vaření sladkovodních i mořských ryb.


Ingredience:
Na 2 kg ryb:
2 lvody
1/16 locta
250 gnakrájené zeleniny (mrkev, petržel, celer)
50 gnakrájené cibule
10 kszrnek pepře
6 kszrnek nového koření
1 ksbobkového listu
trochu tymiánu
sůl

Postup:

1. Do hrnce nebo většího kastrolu dáme vodu, ocet, sůl, přidáme na nudličky nebo na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli a koření a vše vaříme 25 až 30 minut (koření dáme do plátěného hadříku a motouzem převážeme, a to proto, abychom je mohli z vývaru snadno vyjmout)
2. Do takto zhotoveného vývaru teprve vložíme připravenou rybu a uvaříme.

V tomto množství vývaru uvaříme 1,5 až 2 kg ryb. Scezený vývar z uvařených ryb nám poslouží k přípravě rybí polévky, rybí omáčky nebo rybího rosolu. Zeleninu z vývaru na másle krátce podušenou podáváme jako teplou přílohu, vychladlou a promíchanou s majonézou jako studenou přílohu k rybám.

Doporučení:

Tento vývar dodá vařeným rybám jemnou příchuť zeleniny, potlačí však do jisté míry vlastní osobitou chuť ryb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy