REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Výroba domácího tvarohu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobený tvaroh z kysaného mléka, které se zahřeje a pak nechá překapat přes plátýnko.


Ingredience:
2 lpolotučného mléka zkysnutého při pokojové teplotě do druhého dne
nádoba na zahřátí
cedník, sítko případně čisté plátýnko

Postup:

1. Den staré, v pokojové teplotě zkysnuté mléko (od farmáře, ale může být i kupované, bez chemikálií!) pomalu zahřejeme, pokud chceme měkký tvaroh, tak na 40 °C, pokud tvrdý tvaroh, tak klidně na 50-55 °C (čím je teplota vyšší, tím bude tvaroh tvrdší a sušší)
2. Měkký tvaroh necháme po zahřátí přiklopený pokličkou pomalu vychladnout
3. Po vychladnutí se slije syrovátka, tvaroh necháme okapat na cedníku nebo sítku, případně jej můžeme vymačkat přes plátno, pak je připravený k jídlu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy