REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vše z jednoho pekáčku: Kuřecí stehenní řízky se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V jednom pekáči upečené marinované kousky kuřecích nohou spolu s brambory nakrájenými na osminky a další zeleninou.


Ingredience:
1-1,2 kgkuřecích stehenních řízků
1,5 kgbrambor
2 ksvětší (červené) cibule
1 ksvětši cuketa
oblíbené koření na pečené kuřecí maso
směs koření Americké brambory
mletý černý pepř
olej
sůl
jarní cibulka na ozdobu

Postup:
  1. Stahna opereme, odstraníme případné blanky, nakrájíme na větší kousky, ty posypeme kořením na pečené kuřecí maso, opepříme a osolíme, pokapeme olejem, promícháme a necháme v lednici nejméně 1 hodinu marinovat
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, stejně tak oprané, ale neoloupané brambory, cuketu nakrájíme na tenčí kolečka
  3. Pekáček vyložený papírem na pečení pokapeme olejem, vyskládáme kolečka cukety, na ty rozložíme kousky kuřecích noh zprudka opečené na pánvi dozlatova, na maso pak poklademe osminky cibule a brambory, poslední vrstvu brambor a cibule okořeníme směsí Americké brambory, mírně osolíme, pokapeme opět olejem
  4. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme nejprve zaklopené nebo přikryté alobalem 40-50 minut, odklopené dopečeme na barvu
  5. Jednotlivé porce na talíři zdobíme na kolečka pokrájenou jarní cibulkou.
Doporučení:

Nohy nemusíme před pečením restovat, ale pak pustí šťávu a nebudou tak šťavnaté, proto je před zapékáním raději opečeme na oleji, aby se pěkně zatáhly a dostaly pěknou barvu.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Upečte si kváskový chleba podle receptu kuchaře Huga Hromase

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si můžete sami zvolit, jaké suroviny použijete a jaké bude výsledné složení vašeho domácího bochníku. Přestože se postup může zdát na první pohled složitý, hravě jej zvládnete. O svůj osvědčený recept společně s dalšími tipy pro pečení prvního chleba se podělil kuchař Hugo Hromas.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy