REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vrstvený salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaný celer, kukuřice, šunka, pórek, sýr, uvařená vejce, ananasový kompot, kysaná smetana a majonéza navrstvené pěkně na sebe a pak odleželé.


Ingredience:
250 gtvrdého sýra
250 gkvalitní šunky
250 gmajonézy
200 gbílého smetanového jogurtu
1 plechovkasterilované kukuřice Bonduelle Gold (400 g)
1 plechovkaananasového kompotu (400 g)
1 slenicesterilovaného celeru ve sladkokyselém nálevu (350 g)
4 ksnatvrdo uvařených vajec
1 ksstředně velkého pórku
1 lžícedijonské hořčice
pepř
sůl

Postup:

1. Celer, kukuřici a ananas necháme okapat v sítku (každé zvlášť)
2. Ananas překrájíme na menší kousky, šunku na kostičky a pórek na tenká kolečka
3. Sýr nastrouháme najemno
4. Uvařená vejce na plátky
5. V misce smícháme jogurt, majonézu, hořčici a dle chuti dosolíme a opepříme
6. A začneme vrstvit: do vhodné nádoby dáme na dno celer, kukuřici, pórek, ananas, šunku, majonézovou směs, sýr a nakonec vajíčka
7. Přikryjeme fresh folií a necháme 12 hodin v lednici odležet
8. Pak všechno promícháme a podáváme buď jako samostatný pokr například s rozpečeným nebo čerstvým pečivem; výborný je i ke grilovaným masům, pečínkám nebo i k řízku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy