Praženice z vloček vyškvařených na slanině, zalitá vývarem, povařená se stroužky česneku.
Ingredience:
100 g | prorostlé uzené slaniny |
2 hrníčky | ovesných vloček |
4 ks | vajec |
4 ks | stroužků česneku |
2 l | vody |
kousek másla | |
nasekaná čerstvá petrželka nebo majoránka | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a když se bude připalovat, přidáme kousek másla
2. Vsypeme ovesné vločky, lehce opražíme (asi 4 minuty), pak na vločky vyklepneme vejce, zamícháme a osolíme, aby vznikla vločková praženice
3. Pak zalijeme teplým vývarem, přidáme oloupané na drobno nakrájené stroužky česneku, krátce povaříme, podle chuti dosolíme a přidáme na jemno nasekanou petrželku nebo majoránku.