REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vločková česnečka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Praženice z vloček vyškvařených na slanině, zalitá vývarem, povařená se stroužky česneku.


Ingredience:
100 gprorostlé uzené slaniny
2 hrníčkyovesných vloček
4 ksvajec
4 ksstroužků česneku
2 lvody
kousek másla
nasekaná čerstvá petrželka nebo majoránka
sůl

Postup:

1. V hrnci vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a když se bude připalovat, přidáme kousek másla
2. Vsypeme ovesné vločky, lehce opražíme (asi 4 minuty), pak na vločky vyklepneme vejce, zamícháme a osolíme, aby vznikla vločková praženice
3. Pak zalijeme teplým vývarem, přidáme oloupané na drobno nakrájené stroužky česneku, krátce povaříme, podle chuti dosolíme a přidáme na jemno nasekanou petrželku nebo majoránku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy