REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vlčnovské koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajové koláčky s tvarohovou náplní a rozinkami, zdobené drobenkou.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
200 gtuku nebo másla
80 gdroždí
12 kskostek cukru (můžeme použít i cukr krystalový)
3-4 ksžloutky (čím více žloutků, tím bude těsto křehčí)
1/8 lmléka na kvásek
1 lžičkasoli
Na náplň:
500 gtvarohu
rozinky
Na drobenku:
100 ghrubé mouky
70 gmásla
70 gcukru

Postup:

1. Prosejeme mouku do mísy, uprostřed uděláme důlek, v němž rozmícháme s 1 lžičkou cukru droždí ve 2 lžičkách mléka a necháme vzejít
2. Než nám kvásek vzejde, nastrouháme na hrubém struhadle do mouky tuk, v mléce rozmočíme cukr, sůl a rozšlehané žloutky, pak vše důkladně propracujeme, až se těsto nechytá ani mísy ani vařečky
3. Těsto dáme hned na vál posypaný hladkou moukou a rozválíme na velký plát
4. Z uvedené dávky lze vykrájet až 80 čtverečků, do jejichž středu dáme tvarohovou nádivku z 500 g tvarohu s hrozinkami
5. Těsto spojíme, zakulatíme, až vznikne bochánek
6. Vezmeme vajíčko a vtiskujeme jím do každého bochánku důlek
7. Do důlku plníme švestková, mírně rumem rozředěná povidla
8. Na talíři nebo misce upravíme drobenku ( poměr asi 100 g hrubé mouky, 70 g cukru, 70 g másla ) a „ povidlovou stranou” do ní každý koláček, potřený nejprve rozšlehaným bílkem otiskneme, aby se drobenka přichytila
9. Koláčky urovnáme na plechy a teprve potom je necháme vykynout
10. Pečeme je v dobře vyhřáté troubě dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy