REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výrazná osvěžující chuť jemné hořké čokolády s mátovými křupinkami udělá z vašeho dortu velmi osvěžující delikatesu. Jinak dort podle tohoto receptu je připravený z pečeného dortového korpusu překrojeného na tři části, plněného šlehačkou, kompotovanými višněmi a strouhanou hořkou čokoládou, také povrch a boky dortu jsou potřené šlehačkou a ozdobené čokoládou a višněmi.


Ingredience:
Na těsto:
90 gcukru
50 gpolohrubé mouky
50 gškrobu
15 gkakaa
1 sáčekvanilkový cukr
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1,5 lžícehorké vody
2 ksvejce
máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Na náplň a zdobení:
1 kelímeksmetany na šlehání
1 sáčekztužovač šlehačky
200 gvypeckovaných kompotovaných višní
50 ghořké čokolády s mátovou příchutí
celé kompotované višně na ozdobu

Postup:

1. Vejce a horkou vodu šlehejte 1 minutu elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň do pěny, přimíchejte cukr, vanilkový cukr a šlehejte další 2 minuty
2. Smíchejte mouku, škrob, kakao a prášek do pečiva, polovinu sypké směsi prosijte na vaječný krém a krátce na nejnižší stupeň zašlehejte, zbytek směsi zapracujte stejným způsobem
3. Připravené těsto rozetřete do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečte v předehřáté troubě na 190 °C 30 minut, stav upečení zkontrolujte zapíchnutím špejle, po vytažení na ní nesmí být nalepené těsto
4. Upečený korpus nechte vychladnout, vyklopte z formy a rozřízněte podélně na dvě poloviny
5. Šlehačku dejte do šlehací mísy, přidejte ztužovač šlehačky a vyšlehejte elektrickým mixérem do tuha
6. Tak 20 g čokolády nastrouhejte na hrubším struhadle, vmíchejte do šlehačky a dejte do lednice vychladit
7. Kompotované višně rozřízněte a vypeckujte, stačí 200 g vypeckovaných višní, ostatní nechte celé na ozdobu
8. Na jednu polovinu korpusu vyskládejte vypeckované višně, na druhou namažte trochu ztuhlé šlehačky s lahodnými kousky čokolády a přiklopte namazanou stranou na višně
9. Celý dort pak namažte zbylou šlehačkou, označte si jednotlivé dílky dortu a na každý dejte jednu celou višeň, zbylých 30 g čokolády nasekejte na hrubší kousky a ty největší použijte jako ozdůbku k višničkám na dortu
10. Zbytek čokolády nasypte doprostřed vrchní strany dortu, na servírovacím talíři ještě obložte dort celými kompotovanými višněmi.

Doporučení:

Višně lze nahradit i kompotovanými třešněmi.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy