REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert připravený z pečeného korpusu a dvou náplní, tvarohovou a višňovou-pudinkovou, ozdobený čokoládovou polevou a grankem.


Ingredience:
Na korpus:
6 ksvajec
6 lžicmoučkového cukru
6 lžicpolohrubé mouky
6 lžicvody
6 lžicoleje
2 lžícekakaa
Na tvarohovou náplň:
2 kstvarohy
3 lžícecukru
1 sáčekvanilkového cukru
Na višňovou náplň:
2 ksmalé kompoty višnové
2 lžícecukru
1 sáčekvanilkový pudinkový prášek
1 dlvišnové štávy
citronová štava dle chuti
Na krém:
1 kelímeksmetany ke šlehání
1 ksmásla
1 kstabulka čokolády
cukr dle chuti
Ostatní:
papír na pečení

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto; vejce vyšleháme s cukrem do pěny a pak zašleháváme ostatní tekuté ingredience, metlou pak přidáme suché a rozmícháme
2. Vylijeme na pekáč vyložený papírem na pečení a pečeme na 180 °C asi 30 minut
3. Mezitím co korpus chladne, si připravíme tvarohovou náplň a to tak, že všechny ingredience smícháme
4. Kompoty přelijeme do kastrolu a vyjmeme pecky, osladíme a dáme vařit, rozmícháme v něm pudinkový prášek a necháme na mírném stupni zhoustnout, pak přidáme šťávu nebo sirup a sundáme ze zdroje tepla
5. Na upečený vychladlý korpus dáme tvarohovou náplň, na to višňový pudink (můžeme v něm rozmíchat nějaký alkohol) a necháme ztuhnout v lednici
6. Vyšleháme máslo s cukrem, v kastrůlku si ve smetaně rozpustíme tabulku čokolády a pak přišleháváme do másla
7. Na ztuhlou pudinkovou náplň naneseme čokoládový krém a celý dezert posypeme grankem.

Poznámka:

Tereza Buranská: Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy