REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinná klobása s hráškem a bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá večere z opečené klobásy s bramborem, politá hráškovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gvinné klobásy
300 gbrambor
30 gtuku
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 ksmalé konzervy hrášku
citrónová šťáva
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oškrábeme, větší kusy přepůlíme (popřípadě rozčtvrtíme) a uvaříme je v mírně osolené vodě se špetkou kmínu, do měkka, po uvaření je scedíme 2. Konec klobásy upevníme špejlí, aby se nerozevírala
3. Osolíme obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji po obou stranách do červena
4. Do vypečeného tuku přidáme další tuk, zahustíme moukou, zalijeme vlažnou vodou a povaříme za občasného míchání do husté omáčky
5. Do omáčky přidáme hrášek i s nálevem, zakapeme citrónovou šťávou a podle chuti přisolíme
6. Klobásy podáváme s vařeným bramborem, polévané hráškovou omáčkou.

Doporučení:

– Jako přílohu doporučujeme celerový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy