REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinařské závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí závitky plněné slaninou, okurkou a salámem, opečené na sádle, podušené v tlakovém hrnci zalité bílým vínem a vodou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kshovězí plátky
1 kscibule
1 kssterilované okurky
50 gměkkého salámu
40 gslaniny
20 gsádla
1,5 dlvody
1 dlpřírodního bílého vína
1 lžícehladké mouky
mletá paprika
hořčice
pepř
sůl

Postup:

1. Naklepané plátky hovězího masa osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí, poklademe špalíčky slaniny, salámu a okurky, plátky stočíme a upevníme jehlami na masové závitky nebo potravinářským provázkem
2. Připravené závitky zprudka opečeme na rozehřátém sádle v tlakovém hrnci, zatažené maso vyjmeme
3. Zbývající slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji v tlakovém hrnci, vmícháme pokrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova
4. Základ v hrnci zaprášíme moukou, osmažíme ji, vmícháme mletou červenou papriku, po zpěnění ji ihned zalijeme vodou a vínem, rozmícháme, přidáme závitky
5. Dusíme v zavřeném tlakovém hrnci doměkka, tedy asi 30-40 minut.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy