Jedna z variant na chutný guláš připravený z hovězího masa, nejlépe kližky a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
600 g | hovězího masa (nejlépe kližky) |
600 g | cibule |
80 g | tuku |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | gulášového koření |
1 lžíce | sladké papriky |
majoránka | |
česnek | |
vývar | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, nádobu sundáme z plotýnky
2. Vmícháme mletou papriku, gulášové koření, hned zalijeme trochou vývaru, přidáme maso nakrájené na stejně velké kostky, sůl rajčatový protlak, kmín, rozetřený česnek a dusíme pod pokličkou na malém ohni, při dušení guláš podléváme malým množstvím vody
3. Když maso změkne, omáčku upravíme odpařením nebo přilitím horké vody do správné hustoty (guláš nesmí být řídký), přidáme rozemnutou majoránku a necháme přejít varem
4. Pravý vídeňský guláš je připraven bez zahuštění moukou!