Recept na chutný vídeňský hospodský guláš z hovězí kližky a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | hovězí kližky |
300 g | cibule |
100 g | rajského protlaku |
1-2 lžíce | červené papriky |
1 lžíce | majoránky |
1 lžička | kmínu |
hladká mouka | |
česnek | |
sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na proužky
2. V hrnci osmahneme na sádle cibuli, vložíme kostky masa a osmahneme je zprudka ze všech stran
3. Maso osolíme a opepříme, dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou až se většina šťávy odpaří
4. Pokrm zaprášíme moukou, červenou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme
5. Když je maso měkké a šťáva má požadovanou hustotu, ochutíme majoránkou a česnekem a ještě vše povaříme dalších 5 minut 6. Chuť guláše na závěr upravíme solí a pepřem.
Podáváme s knedlíkem, rýží, tarhoňou, špeclemi, pečivem nebo chlebem.
Poznámka:Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek