REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňský guláš (klasický hospodský)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chutný vídeňský hospodský guláš z hovězí kližky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
300 gcibule
100 grajského protlaku
1-2 lžícečervené papriky
1 lžícemajoránky
1 lžičkakmínu
hladká mouka
česnek
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na proužky
2. V hrnci osmahneme na sádle cibuli, vložíme kostky masa a osmahneme je zprudka ze všech stran
3. Maso osolíme a opepříme, dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou až se většina šťávy odpaří
4. Pokrm zaprášíme moukou, červenou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme
5. Když je maso měkké a šťáva má požadovanou hustotu, ochutíme majoránkou a česnekem a ještě vše povaříme dalších 5 minut 6. Chuť guláše na závěr upravíme solí a pepřem.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem, rýží, tarhoňou, špeclemi, pečivem nebo chlebem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy