REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňské roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka z hovězího roštěnce.


Ingredience:
4 kshovězích roštěnek
2 kscibule
40 gmásla
60 goleje
6 lžicvývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnky odblaníme, po obvodu mělce nařízneme na třech místech, jemně naklepeme, opepříme, potřeme olejem, dáme do porcelánové misky a necháme pod pokličkou v chladničce odležet
2. Před přípravou je osolíme, vložíme na velkou pánev s hodně rozehřátým olejem, prudce opečeme po jedné straně (2-3 minuty), potom je obrátíme, přidáme cibuli nakrájenou na drobné nudličky a opékáme dále
3. Po 2 minutách maso vyndáme, cibuli usmažíme dorůžova a olej slijeme
4. K cibuli přidáme máslo, vývar a necháme přejít varem
5. Při podávání touto směsí roštěnky přelijeme.

Doporučení:

– Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy