Telecí plátky obalené v ochucené mouce, vaječné směsi a strouhance, usmažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | telecí kýty |
125 g | másla na smažení |
5 lžic | arašídového (kukuřičného) oleje na smažení |
mletý pepř | |
brusinky | |
nasekaná petrželka | |
několik plátků citronu | |
sůl | |
Na obalení: | |
2 lžíce | smetany ke šlehání |
2 ks | vajec |
1 ks | čerstvé housky |
mletá sladká paprika | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso omyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájíme na 4 plátky, naklepeme na tloušťku 4 mm, na několika místech nařízneme okraje, z obou stran mírně osolíme a opepříme
2. Mezitím vyšleháme šlehačku do polotuha a housku rozsekáme v mixéru na měkkou strouhanku, která nemusí být příliš jemná
3. Hladkou mouku smícháme se sladkou paprikou a rozšlehaná vejce osolíme, opepříme, přidáme šlehačku a zlehka promícháme
4. Pak maso obalíme v ochucené mouce, vaječné směsi, ve strouhance a ihned smažíme v hlubší pánvi na rozehřátém másle s olejem po obou stranách dozlatova
5. Usmažené řízky dáme na papírový ubrousek, aby z nich osušil tuk a podáváme posypané na jemno nasekanou petrželkou, obložené plátky citronu a brusinkami.
Podáváme s vařenými bramborami.