REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňské kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované kuře zbavené kůže a části kostí, obalené v mouce ochucené paprikou, ve vejcích s nadrobno nakrájenou pažitkou a ve strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
1 ksvejce
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
hladká mouka
nasekaná petrželka do obalu
tuk na smažení
máslo
sůl
plátky citrónu na ozdobu
snítky petrželky na ozdobení

Postup:

1. Omyté, očištěné kuře rozdělíme na 8 kusů (2 ks na jednu porci)
2. Maso zbavíme kůže, částečně vykostíme, stlačením zploštíme a mírně naklepeme
3. Připravené kousky dále osolíme, okořeníme pepřem, pak je obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou, ve vejci s drobně nasekanou petrželkou a ve strouhance
4. Pozvolna smažíme v dobře rozehřátém tuku, usmažené kousky necháme okapat na papírovém ubrousku a potom je pokapeme máslem
5. Jednotlivé porce rozdělíme na nahřáté talíře a zdobíme plátky citrónu a snítky petrželky.

Doporučení:

Vídeňské kuře podáváme s vařenými brambory a dušeným hráškem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy