REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Větrníky s jogurtovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větrníky připravené z polohrubé mouky, másla nebo rostlinného tuku, špetky soli a vajíček, naplněné krémem z jogurtu, smetany a dalších ingrediencí, také švestkovým kompotem.


Ingredience:
Rozpis na 12 kusů:
Na těsto
150 gpolohrubé mouky
60 gmásla nebo rostlinného tuku
3-4 ksvejce
1/4 lvody
špetka soli
Na náplň:
500 gšvestek
300 gbílého jogurtu
250 gsmetany ke šlehání
150 gcukru
9 gbílé želatiny (6 plátků)
1-2 lžícecitrónové šťávy

Postup:

1. Vodu přivedeme k varu spolu s tukem a špetkou soli, pak najednou vsypeme mouku a na mírném ohni mícháme tak dlouho, až se vytvoří hladké těsto
2. To přendáme do mísy a za stálého hnětení přidáváme postupně jednotlivá vejce, těsto musí mýt takovou konzistenci, že se těžko odtrhává od vařečky, hotové necháme zchladnout
3. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, které posypeme 100 g cukru a necháme asi 30 minut nasákat
4. Těstem naplníme stříkací pytlík (cukrářský sáček s nástavcem) s větší hvězdicovou trubičkou, na plech pokrytý pečícím papírem, nastříkáme 12 obdélníčků o velikosti asi 4 x 6 cm
5. Pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C zhruba 25 až 30 minut, hned po upečení každý kousek rozkrojíme a necháme úplně vychladnout
6. Želatinu namočíme
7. Švestky asi 5 minut dusíme, pak je vyjmeme, šťávu ještě vydusíme, až bude hustá a opět přidáme švestky
8. Jogurt smícháme se zbylým cukrem a citrónovou šťávou
9. Želatinu vymačkáme, při mírné teplotě ji rozpustíme a přidáme do jogurtu, dáme vychladit do lednice
10. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do jogurtu, který již začal želírovat, krémem naplníme cukrářský pytlík a na spodní část obdélníčků nastříkáme jogurtový krém
11. Na krém poklademe švestkový kompot a přiklopíme vrchní částí větrníku, doplníme tak i ostatní kusy
12. Zákusky poprášíme moučkovým cukrem, případně skořicí a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy