REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Větrníky s jogurtovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větrníky připravené z polohrubé mouky, másla nebo rostlinného tuku, špetky soli a vajíček, naplněné krémem z jogurtu, smetany a dalších ingrediencí, také švestkovým kompotem.


Ingredience:
Rozpis na 12 kusů:
Na těsto
150 gpolohrubé mouky
60 gmásla nebo rostlinného tuku
3-4 ksvejce
1/4 lvody
špetka soli
Na náplň:
500 gšvestek
300 gbílého jogurtu
250 gsmetany ke šlehání
150 gcukru
9 gbílé želatiny (6 plátků)
1-2 lžícecitrónové šťávy

Postup:

1. Vodu přivedeme k varu spolu s tukem a špetkou soli, pak najednou vsypeme mouku a na mírném ohni mícháme tak dlouho, až se vytvoří hladké těsto
2. To přendáme do mísy a za stálého hnětení přidáváme postupně jednotlivá vejce, těsto musí mýt takovou konzistenci, že se těžko odtrhává od vařečky, hotové necháme zchladnout
3. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, které posypeme 100 g cukru a necháme asi 30 minut nasákat
4. Těstem naplníme stříkací pytlík (cukrářský sáček s nástavcem) s větší hvězdicovou trubičkou, na plech pokrytý pečícím papírem, nastříkáme 12 obdélníčků o velikosti asi 4 x 6 cm
5. Pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C zhruba 25 až 30 minut, hned po upečení každý kousek rozkrojíme a necháme úplně vychladnout
6. Želatinu namočíme
7. Švestky asi 5 minut dusíme, pak je vyjmeme, šťávu ještě vydusíme, až bude hustá a opět přidáme švestky
8. Jogurt smícháme se zbylým cukrem a citrónovou šťávou
9. Želatinu vymačkáme, při mírné teplotě ji rozpustíme a přidáme do jogurtu, dáme vychladit do lednice
10. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do jogurtu, který již začal želírovat, krémem naplníme cukrářský pytlík a na spodní část obdélníčků nastříkáme jogurtový krém
11. Na krém poklademe švestkový kompot a přiklopíme vrchní částí větrníku, doplníme tak i ostatní kusy
12. Zákusky poprášíme moučkovým cukrem, případně skořicí a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy