REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový tokáň

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostrý pikantní pokrm z maďarské kuchyně. Připravuje se také z hovězího masa. Hotový tokáň podáváme s tarhoňou, širokými nudlemi nebo noky.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
2 ksspařená, oloupaná rajčata
2 kskapie
1 kskousek feferonky
1 kscibule
2 dlbílého vína
sladká mletá paprika
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme
2. Na sádle necháme zpěnit cibuli, přidáme nudličky masa, zaprášíme červenou paprikou, zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka
3. Když je maso měkké, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata, proužky papriky, feferonku a dusíme, než zelenina změkne
4. Pokrm nezahušťujeme zeleninou, která se lehce rozvaří
5. Hotový tokáň podáváme s tarhoňou, širokými nudlemi nebo noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy