Ostrý pikantní pokrm z maďarské kuchyně. Připravuje se také z hovězího masa. Hotový tokáň podáváme s tarhoňou, širokými nudlemi nebo noky.
Ingredience:
500 g | vepřové kýty |
2 ks | spařená, oloupaná rajčata |
2 ks | kapie |
1 ks | kousek feferonky |
1 ks | cibule |
2 dl | bílého vína |
sladká mletá paprika | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme
2. Na sádle necháme zpěnit cibuli, přidáme nudličky masa, zaprášíme červenou paprikou, zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka
3. Když je maso měkké, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata, proužky papriky, feferonku a dusíme, než zelenina změkne
4. Pokrm nezahušťujeme zeleninou, která se lehce rozvaří
5. Hotový tokáň podáváme s tarhoňou, širokými nudlemi nebo noky.