Plátky vepřové kýty potřené hořčicí, obalené ve strouhankovo-sýrové směsi a máčené v nadýchaném těstíčku ze sněhu z bílků a solamylu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
100 g | uzeného sýra |
100 g | strouhanky |
1 lžíce | solamylu (škrobové moučky) |
4 ks | bílky |
hořčice | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na plátky, řízky naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí, necháme chvíli odležet
2. Sýr nastrouháme a promícháme se strouhankou, vyšleháme bílky do tuhého sněhu, ten promícháme se solamylem
3. Plátky masa obalíme nejprve ve strouhankové směsi, potom je ponoříme do sněhového těstíčka
4. Řízky smažíme pozvolna, z obou stran, dozlatova.