REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový řízek smažený ve sněhovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty potřené hořčicí, obalené ve strouhankovo-sýrové směsi a máčené v nadýchaném těstíčku ze sněhu z bílků a solamylu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
100 guzeného sýra
100 gstrouhanky
1 lžícesolamylu (škrobové moučky)
4 ksbílky
hořčice
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, řízky naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí, necháme chvíli odležet
2. Sýr nastrouháme a promícháme se strouhankou, vyšleháme bílky do tuhého sněhu, ten promícháme se solamylem
3. Plátky masa obalíme nejprve ve strouhankové směsi, potom je ponoříme do sněhového těstíčka
4. Řízky smažíme pozvolna, z obou stran, dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy