Na nudličky nakrájené vepřové maso podušené na cibulce spolu s paprikami, chilli papričkou a žampiony doměkka.
Ingredience:
600 g | vepřové plece |
250 g | rajčat |
150 g | sterilovaného hrášku |
100 g | žampionů |
2 lžíce | mleté sladké papriky |
2 lžíce | sádla |
2 ks | velkých cibulí |
1 ks | červené papriky |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | chilli papričky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky
2. V kastrůlku na rozehřátém sádle zpěníme oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso, sůl, mletý pepř, mletou sladkou papriku, krátce orestujeme, přimícháme oloupaná na menší kousky nakrájená rajčata, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka
3. Pak přidáme očištěné na kostičky nakrájené papriky, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku, očištěné na plátky nakrájené žampiony a vše dusíme doměkka
4. Nakonec vmícháme okapaný hrášek, dochutíme solí i pepřem a podáváme.