Nakrájený vepřový bok na kostky, podušený na cibulce společně se zakysaným zelím, guláš nakonec zahuštěný jíškou a zjemněný zakysanou smetanou.
Ingredience:
600 g | vepřového boku |
300 g | zakysaného zelí |
200 ml | zakysané smetany |
2 ks | cibule |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | sladké papriky |
vývar z kostí | |
sůl |
Postup:
1. Vepřový bok omyjeme a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, kysané zelí překrájíme na menší kousky
2. Na lžíci sádla zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme a podusíme chvilku bez podlévání 3. Poté posypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme trochou vývaru z kostí, promícháme a dusíme téměř do měkka
4. Ke skoro hotovému masu přidáme zakysané zelí a stále dusíme
5. Mezitím si připravíme světlou jíšku ze lžíce sádla a hladké mouky, zamícháme jí do guláše a společně povaříme 10 minut
6. Nakonec do guláše přidáme smetanu, chvilku povaříme a servírujeme.
Vhodná příloha jsou houskové knedlíky nebo čerstvý chléb.