REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový debrecínský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky udušeného masa ve světlejší, hnědočervené omáčce s párky nakrájenými na kolečka.


Ingredience:
Recept na 4-5 porcí:
600 gvepřového ořezu nebo plece bez kosti
120 gjemných párků
60 grajčat
60 gtuku
30 ghladké mouky
1 lžícemleté črvené papriky
1 lžičkamajoránky
4 kskuliček nového koření
3 ksstroužků česneku
2 ksbobkového listu
1 ksvelké cibule
0,6 lvody
cibule na zdobení
sůl

Postup:

1. Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na větší kostky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a pak ji orestujeme na 1/
3 tuku dorůžova, zasypeme mletou paprikou, krátce ji zpěníme, přidáme maso, osolíme ho, krátce osmahneme
3. Přidáme opláchnutá na kousky nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření, pepř a společně vše podusíme zalité vlažnou vodou, pod poklicí, do mírného změknutí masa
4. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zředíme ji vodou a za občasného promíchání dusíme maso doměkka
5. Nakonec do guláše zamícháme rozetřený česnek
6. Maso vytáhneme a omáčku procedíme přes sítko s většími oky, pak ji nalijeme zpět k masu
7. Guláš dochutíme a přidáme do něj oloupané párky nakrájené na plátky, společně vše prohřejeme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy