REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žebírko po benecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z vepřového žebírka zbaveného kostí, opečené na oleji, obalené v sýrovém těstíčku a usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 gvepřové pečínky s kostí
600 gbrambor
120 gškvařeného sádla
120 ghladké mouky
120 gpivního sýra
40 gmléka
2 ksvejce
2 ksvětší stroužky česneku
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Z brambor, mléka, mouky, vajec, utřeného česneku připravíme bramborové těsto, dochutíme ho pepřem, majoránkou a solí
2. Z vepřové pečínky odsekneme kost, maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném tuku
3. Jednotlivé porce mírně prochladlého masa obalíme v bramborovém těstě, do kterého jsme těsně pře obalením zamíchali nastrouhaný pivní sýr
4. Obalené porce masa smažíme v rozpáleném sádle dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu k usmaženým žebírkům podáváme různě upravené brambory a brusinky nebo brusinkovou marmeládu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy