REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové v zelí se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci spolu podušené nudličky zelí a vepřové ramínko.


Ingredience:
750 gzelí
500 gvepřového ramínka v celku
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícehladké mouky
1 ksstředně velké cibule
1 ksstroužku česneku
1/2 kskostky masoxu
trochu tlučeného kmínu
smetana
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Oprané, očištěné a na nudličky nakrájené zelí dáme do hrnce, osolíme a okmínujeme
2. Do středu zelí vložíme omyté vepřové ramínko a vše zalijeme vodou, přidáme půl kostky masoxu a pod poklicí dusíme téměř doměkka
3. Mezitím, co se maso se zelím bude dusit, připravíme ze sádla, cibule a hladké mouky jíšku, kterou zředíme smetanou, dobře rozšleháme
4. Přidáme utřený česnek a pepř, omáčku okyselíme citrónovou šťávou a jen krátce ji povaříme
5. Maso vyjmeme ze zelí, polijeme je připravenou omáčkou a necháme ještě chvíli povařit
6. Naporcované maso pak položíme navrch zelí.

Doporučení:

Takto připravené maso se zelím podáváme se šťouchanými brambory, ochucenými smaženou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy