REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové v bramboráku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší bramboráky přeložené na půl, naplněné opečenými plátky vepřového masa a kostičkami jablek ochucenými kari kořením.


Ingredience:
600 gvepřového masa (kýta)
2 ksjablek
máslo
kari koření
pepř
sůl
Na bramboráky:
5 ksvětších brambor
3 ksstroužky česneku
1 ksvejce
3-4 lžícemouky
majoránka
trochu prášku do pečiva
trochu mléka
sůl

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, na okrajích nařízneme, okořeníme pepřem, osolíme a opečeme zprudka, z obou stran, na másle
2. Přidáme na kostičky nakrájená jablka, opékáme chvíli s masem, nakonec přidáme kari a kousek másla
3. Plátky masa s kousky jablek a šťávou z výpeku plníme do bramboráků a ihned podáváme.

Příprava bramboráků:
1. Brambory nastrouháme, část vody vymačkáme, přidáme utřený česnek, majoránku, vejce, mouku, pepř, sůl a prášek do pečiva, zamícháme a nakonec do těsta přilijeme vlažné mléko
2. Jednotlivé bramboráky smažíme na oleji, z obou stran, dozlatova, hotové uchováme v teple.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy