REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové steaky s pikantní paprikovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové plátky servírované s omáčkou z výpeku a vařenými těstovinami.


Ingredience:
4 ksplátků vepřové kýty
1 ksvelké červené papriky
2 lžíceoleje
1 lžícemleté sladké papriky
200 mlbílého jogurtu
250 gtěstovin tagliatelle
citronová šťáva
mletý barevný pepř
voda
sůl
Na pastu.
1/2 lžičkykurkumy
4 ksstroužku česneku
2 ksčervených feferonek
1 ksvětší cibule
kousek zázvoru (1 cm)
špetka kayenského pepře

Postup:

1. Očištěné překrájené feferonky, oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku, oloupaný zázvor, kurkumu a špetku kayenského pepře umixujeme na hladkou pastu
2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu na skus, pak je slijeme a promícháme se lžičkou oleje
3. Plátky masa osolíme, opepříme a v pánvi na lžíci rozehřátého oleje opečeme po každé straně asi 4-5 minut, aby byly dobře propečené i šťavnaté a uchováme je v teple
4. Do pánve přidáme zbylý olej, vsypeme očištěnou na nudličky nakrájenou červenou papriku, osmahneme, přidáme umixovanou pastu a ještě chvíli na mírném ohni opékáme
5. Pak směs poprášíme mletou paprikou, promícháme, vmícháme bílý jogurt, podle potřeby přilijeme trochu vody a krátce na mírném ohni povaříme, sundáme z tepla, dochutíme citronovou šťávou a solí
6. Pikantní omáčku podáváme se steakem a vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy