Opečené vepřové plátky servírované s omáčkou z výpeku a vařenými těstovinami.
Ingredience:
4 ks | plátků vepřové kýty |
1 ks | velké červené papriky |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
200 ml | bílého jogurtu |
250 g | těstovin tagliatelle |
citronová šťáva | |
mletý barevný pepř | |
voda | |
sůl | |
Na pastu. | |
1/2 lžičky | kurkumy |
4 ks | stroužku česneku |
2 ks | červených feferonek |
1 ks | větší cibule |
kousek zázvoru (1 cm) | |
špetka kayenského pepře |
Postup:
1. Očištěné překrájené feferonky, oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku, oloupaný zázvor, kurkumu a špetku kayenského pepře umixujeme na hladkou pastu
2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu na skus, pak je slijeme a promícháme se lžičkou oleje
3. Plátky masa osolíme, opepříme a v pánvi na lžíci rozehřátého oleje opečeme po každé straně asi 4-5 minut, aby byly dobře propečené i šťavnaté a uchováme je v teple
4. Do pánve přidáme zbylý olej, vsypeme očištěnou na nudličky nakrájenou červenou papriku, osmahneme, přidáme umixovanou pastu a ještě chvíli na mírném ohni opékáme
5. Pak směs poprášíme mletou paprikou, promícháme, vmícháme bílý jogurt, podle potřeby přilijeme trochu vody a krátce na mírném ohni povaříme, sundáme z tepla, dochutíme citronovou šťávou a solí
6. Pikantní omáčku podáváme se steakem a vařenými těstovinami.