REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové špízy se zeleninovou rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované proužky vepřového masa napíchané na špejle, opečené na oleji a podávané se zeleninovou rýží.


Ingredience:
800 gvepřové kýty
mletý pepř
olej
sůl
Na marinádu:
3 lžícesójové omáčky
2 lžícesladké chilli omáčky
2 lžícerostlinného oleje
1 lžícemedu
4 ksstroužků česneku
Na zeleninovou rýži:
200 gdlouhozrnné rýže
1 sáčekmražené zeleniny na čínu
4 lžícearašídů
3 lžíceoleje
1 lžícekari koření
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. V misce promícháme oloupané, prolisované stroužky česneku se sladkou chilli omáčkou, sójovou omáčkou, medem a olejem
2. Očištěnou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, rozkrájíme na širší pruhy, vložíme do marinády a v chladu je necháme 1 hodinu odležet
3. Mezitím si uděláme rýži; v kastrolku na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme kari, propranou rýži, vše osmahneme, podlijeme vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme téměř do měkka
4. Pak přidáme arašídy, zeleninu, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka
5. Marinované maso vlnkovitě napícháme na navlhčené špejle a na rozehřátém oleji zvolna z obou stran opečeme a podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy