Marinované proužky vepřového masa napíchané na špejle, opečené na oleji a podávané se zeleninovou rýží.
Ingredience:
800 g | vepřové kýty |
mletý pepř | |
olej | |
sůl | |
Na marinádu: | |
3 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | sladké chilli omáčky |
2 lžíce | rostlinného oleje |
1 lžíce | medu |
4 ks | stroužků česneku |
Na zeleninovou rýži: | |
200 g | dlouhozrnné rýže |
1 sáček | mražené zeleniny na čínu |
4 lžíce | arašídů |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | kari koření |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. V misce promícháme oloupané, prolisované stroužky česneku se sladkou chilli omáčkou, sójovou omáčkou, medem a olejem
2. Očištěnou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, rozkrájíme na širší pruhy, vložíme do marinády a v chladu je necháme 1 hodinu odležet
3. Mezitím si uděláme rýži; v kastrolku na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme kari, propranou rýži, vše osmahneme, podlijeme vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme téměř do měkka
4. Pak přidáme arašídy, zeleninu, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka
5. Marinované maso vlnkovitě napícháme na navlhčené špejle a na rozehřátém oleji zvolna z obou stran opečeme a podáváme s dušenou rýží.