Opečené vepřové maso spolu s houbami a dalšími ingrediencemi, dochucené bylinkami.
Ingredience:
500 g | vepřové panenky |
250 g | krémových žampionů |
300 ml | zeleninového vývaru |
2 lžičky | sušeného rozmarýnu |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
1 ks | velkého stroužku česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné vepřové maso nakrájíme šikmo na plátky silné asi 1 cm
2. Do igelitového sáčku nasypeme hladkou mouku, rozmarýn, trochu soli i pepře, vložíme nakrájené maso, sáček uzavřeme a důkladně protřepeme, aby se vepřové stejnoměrně obalilo
3. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, vložíme maso, osmahneme ho z obou stran dozlatova (asi 4 minuty), pak vyjmeme a dáme stranou
4. Do pánve přidáme zbylý olivový olej, dáme očištěné na plátky nakrájené žampiony a smažíme, dokud nezačnou vláčnět, potom je posypeme oloupaným na drobno nasekaným stroužkem česneku a vrátíme zpět maso
5. Nakonec vlijeme vývar, uvedeme do varu, snížíme teplotu a vše 5 minut povaříme, aby vepřové maso zkřehlo a podáváme se šťouchanými bramborami.
Ještě dokonalejší omáčku získáme, když polovinu vývaru nahradíme bílým nebo červeným vínem.