REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové s houbami a rozmarýnem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové maso spolu s houbami a dalšími ingrediencemi, dochucené bylinkami.


Ingredience:
500 gvepřové panenky
250 gkrémových žampionů
300 mlzeleninového vývaru
2 lžičkysušeného rozmarýnu
3 lžíceolivového oleje
1 lžícehladké mouky
1 ksvelkého stroužku česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné vepřové maso nakrájíme šikmo na plátky silné asi 1 cm
2. Do igelitového sáčku nasypeme hladkou mouku, rozmarýn, trochu soli i pepře, vložíme nakrájené maso, sáček uzavřeme a důkladně protřepeme, aby se vepřové stejnoměrně obalilo
3. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, vložíme maso, osmahneme ho z obou stran dozlatova (asi 4 minuty), pak vyjmeme a dáme stranou
4. Do pánve přidáme zbylý olivový olej, dáme očištěné na plátky nakrájené žampiony a smažíme, dokud nezačnou vláčnět, potom je posypeme oloupaným na drobno nasekaným stroužkem česneku a vrátíme zpět maso
5. Nakonec vlijeme vývar, uvedeme do varu, snížíme teplotu a vše 5 minut povaříme, aby vepřové maso zkřehlo a podáváme se šťouchanými bramborami.

Doporučení:

Ještě dokonalejší omáčku získáme, když polovinu vývaru nahradíme bílým nebo červeným vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy