REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky v bramborovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso ve formě plátků obalené v bramborovém těstíčku a usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 ksvepřových řízků
hladká mouka na obalení
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na těstíčko:
3 lžícemléka
2 lžícehladké mouky
2 kssyrových brambor
2 ksvajec

Postup:

1. Očištěné řízky opláchneme, osušíme, po stranách lehce nařízneme, aby se při pečení nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce
2. Z vajec, mléka, na hrubo nastrouhaných syrových brambor a asi 2 lžic hladké mouky umícháme těstíčko, které naneseme na řízky
3. Na rozehřátém oleji je usmažíme zvolna po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy