Vepřové maso ve formě plátků obalené v bramborovém těstíčku a usmažené dozlatova.
Ingredience:
4 ks | vepřových řízků |
hladká mouka na obalení | |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na těstíčko: | |
3 lžíce | mléka |
2 lžíce | hladké mouky |
2 ks | syrových brambor |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Očištěné řízky opláchneme, osušíme, po stranách lehce nařízneme, aby se při pečení nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce
2. Z vajec, mléka, na hrubo nastrouhaných syrových brambor a asi 2 lžic hladké mouky umícháme těstíčko, které naneseme na řízky
3. Na rozehřátém oleji je usmažíme zvolna po obou stranách dozlatova.
Podáváme s různě upravenými bramborami.