REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ragú se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava tohoto skvělého pokrmu není náročná i díky vaření všech ingrediencí v jednom hrnci. Jedná se o kostky vepřového plecka zprudka opečené spolu s cibulí a kořenovou zeleninou, pak podlité, podušené doměkka.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
250 gbrambor
4 ksrajčat
2 ksstroužky česneku
2 ksčervené papriky
2 ksmrkve
1 ksvětší cibule
1 kskousek celeru
hladká mouka
drcený kmín
bobkový list
tymián
sádlo
pepř
sůl
petrželka na posypání
voda nebo vývar na podlití

Postup:

1. V hrnci rozehřejeme sádlo na kterém zprudka opečeme maso s cibulí
2. Posypeme moukou, necháme přismahnout, přidáme nakrájené brambory, oloupaná rajčata, mrkev, celer, ochutíme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem
3. Podlijeme trochu vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, na mírném ohni, občas promícháme
4. Když maso začíná měknout, přidáme nakrájenou papriku, utřený česnek a dusíme, až je maso měkké
5. Hotové ragú podáváme samotné, větším jedlíkům podáváme s chlebem nebo pečivem.

Poznámka:

Text foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy