Příprava tohoto skvělého pokrmu není náročná i díky vaření všech ingrediencí v jednom hrnci. Jedná se o kostky vepřového plecka zprudka opečené spolu s cibulí a kořenovou zeleninou, pak podlité, podušené doměkka.
Ingredience:
500 g | vepřového plecka |
250 g | brambor |
4 ks | rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | červené papriky |
2 ks | mrkve |
1 ks | větší cibule |
1 ks | kousek celeru |
hladká mouka | |
drcený kmín | |
bobkový list | |
tymián | |
sádlo | |
pepř | |
sůl | |
petrželka na posypání | |
voda nebo vývar na podlití |
Postup:
1. V hrnci rozehřejeme sádlo na kterém zprudka opečeme maso s cibulí
2. Posypeme moukou, necháme přismahnout, přidáme nakrájené brambory, oloupaná rajčata, mrkev, celer, ochutíme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem
3. Podlijeme trochu vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, na mírném ohni, občas promícháme
4. Když maso začíná měknout, přidáme nakrájenou papriku, utřený česnek a dusíme, až je maso měkké
5. Hotové ragú podáváme samotné, větším jedlíkům podáváme s chlebem nebo pečivem.
Text foto: D. Marounek