Opečené plátky masa obalené v bylinkové krustě, zapečené v troubě, podávané s vařenou růžičkovou kapustou a bramborovými noky.
Ingredience:
750 g | brambor |
600 g | růžičkové kapusty |
600 g | vepřových plátků |
100 g | anglické slaniny |
75 g | mandlí |
2 ks | vajec |
2 ks | žloutků |
2 ks | šalotky |
3 lžíce | másla |
2 lžíce | polohrubé mouky |
1 lžíce | nasekné petrželky |
1 lžíce | solamylu |
400 ml | vepřového výpeku |
muškátový květ | |
mletý pepř | |
svazek bylinek | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kapustu povaříme 25 minut ve slané vodě
2. Brambory uvaříme v horké vodě doměkka, slijeme z nich vodu, oloupeme, prolisujeme je, spojíme s vejci, polohrubou moukou a na drobno nasekanou petrželkou
3. Pak osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem, protlačíme do osolené vařicí vody, necháme přejít varem a ihned vyndáme, nakonec přelijeme lžící horkého másla
4. Očištěné plátky masa po obou stranách opečeme na rozehřátém másle, osolíme, opepříme a odložíme na nahřátou mísu
5. Bylinky a mandle nasekáme na drobno, spojíme se žloutky a solamylem, připravenou směsí potřeme plátky masa, dáme do trouby a pečeme při 200 °C 10 minut
6. Na másle z opečených plátků zesklovatíme oloupanou šalotku, přilijeme výpek, krátce povaříme
7. Rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kapustu.