REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky v bylinkové krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky masa obalené v bylinkové krustě, zapečené v troubě, podávané s vařenou růžičkovou kapustou a bramborovými noky.


Ingredience:
750 gbrambor
600 grůžičkové kapusty
600 gvepřových plátků
100 ganglické slaniny
75 gmandlí
2 ksvajec
2 ksžloutků
2 ksšalotky
3 lžícemásla
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžícenasekné petrželky
1 lžícesolamylu
400 mlvepřového výpeku
muškátový květ
mletý pepř
svazek bylinek
voda
sůl

Postup:

1. Kapustu povaříme 25 minut ve slané vodě
2. Brambory uvaříme v horké vodě doměkka, slijeme z nich vodu, oloupeme, prolisujeme je, spojíme s vejci, polohrubou moukou a na drobno nasekanou petrželkou
3. Pak osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem, protlačíme do osolené vařicí vody, necháme přejít varem a ihned vyndáme, nakonec přelijeme lžící horkého másla
4. Očištěné plátky masa po obou stranách opečeme na rozehřátém másle, osolíme, opepříme a odložíme na nahřátou mísu
5. Bylinky a mandle nasekáme na drobno, spojíme se žloutky a solamylem, připravenou směsí potřeme plátky masa, dáme do trouby a pečeme při 200 °C 10 minut
6. Na másle z opečených plátků zesklovatíme oloupanou šalotku, přilijeme výpek, krátce povaříme
7. Rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kapustu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat – výběr TOP receptů!

TOP výběr vyzkoušených receptů na zpracování čerstvých rajčat z naší kuchařky ReceptyOnLine.cz. Osvědčené recepty na skvělé pochutiny z rajčat, které možná znáte, ale jiné určitě neznáte! Inspirujte se našimi recepty na zralá, ale i nezralá rajčata, jistě vás nějaký náš recept zaujme. A pokud ho zařadíte mezi oblíbené recepty do své kuchařky, budeme jen rádi. Stačí kliknout a otevře se vám naše malá rajčatová kuchařka. :)

číst dále ...

Zužitkování rajčat na zimu

Rajčata patří, nejen pro svoji chuť, k nejoblíbenější zelenině alespoň u nás, v Česku. Svědčí o tom i název rajská jablka. Z červených rajčat připravujeme různé sterilované výrobky, patří mezi ně kečupy s různými příchutěmi, rajské protlaky přírodní i ochucené. Každý asi zná klasickou rajčatovou šťávu, sterilovaná rajčata ve sladkokyselém nálevu (vyzrálá s tvrdou slupkou, nebo rajčata zelená), nebo jen sterilovaná rajčata ve vlastní šťávě (krájená přezrálá, oloupaná), dále sterilované lečo, chutney (čatní) jako příloha k masitým pokrmům. Skvělé jsou z rajčat i různé omáčky, například ty na těstoviny, pikantní zeleninové hořčice a dokonce i marmelády a džemy. Známé jsou i recepty na zelená, proslazená rajčata jako kompot, který připravovali již naše babičky. Stále více oblíbená jsou sušená rajčata. Rajčata lze na zimu i zamrazit. Podrobný výčet možností a nápadů, jak zpracovat rajčata na zimu, najdete právě v tomto článku.

číst dále ...

Češi jsou při placení spropitného zaokrouhlovači. Průměrné dýško je 23 korun

Společnost Objednáme provedla průzkum na téma spropitné. Vyplývá z něj, že Češi jsou zatím stále spíše „zaokrouhlovači“, než že by dýško dávali jasným procentem z útraty, například deset či patnáct procent. V tomto roce činila průměrná výše peněz od cesty přes dovoz 23 korun, což je průměrně asi jen pět procent z výše objednávky. Negativní vliv na výši spropitného má i zdražování.

číst dále ...

Náplavkőőő: festival maďarských chutí okoření druhý zářijový víkend v Praze na Náplavce

Jaký je rozdíl mezi gulášem a perkeltem? Pálí čabajka? A uherák? Co dávají v Maďarsku na langoš? V čem spočívá kouzlo tokajského? A co s tím má společného Rubikova kostka? Gastronomický a kulturní festival Náplavkőőő nabídne od 13. do 15. září na pražské Náplavce nejautentičtější chutě a vůně Maďarska. A ano, bude i divoký čardáš!

číst dále ...

10 TIPŮ, jak na skvělou domácí pizzu

Na pizza těsto nespěchejte, dejte mu dostatek času vykynout. Klidně přes noc. Pizzy připravte nejlépe z kvalitní mouku s vysokým obsahem lepku pro ideální strukturu a pružnost těsta. Na pizzu se hodí například Pšeničná hladká Pernerka extra silná. Je vhodná nejen na přípravu pizzy, ale i chleba, využití najde i tam, kde je třeba delší kynutí těsta…

číst dále ...

Čtyři zásady pro racionálnější grilování

Přestože je grilování považováno za synonymum léta, nemusíte se svých oblíbených letních zvyků vzdávat ani s příchodem školního roku. Pokud máte elektrický gril, můžete si grilované pochoutky dopřát kdykoli během roku. Stačí dodržovat tyto čtyři zásady, aby byla vaše grilovaná jídla nutričně vyváženější.

číst dále ...

Znojemské vinobraní slaví 40 let: Vychutnejte si historii, kulturu i víno v srdci Moravy

Znojemské vinobraní, které proběhne od 13. do 15. září, slibuje zážitek plný historie, kultury a kvalitního vína. Tato tradiční akce letos slaví své 40. výročí a každoročně přiláká kolem 80 tisíc návštěvníků, čímž se řadí mezi největší vinařské slavnosti v České republice. Historické centrum Znojma se na tři dny promění v „královské město“ plné středověkých průvodů, hudebních vystoupení a pestrého programu pro všechny generace.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.