REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové nudličky s mrkví, zeleninový kuskus

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky z vepřové kýty podušené na cibulce doměkka, ke konci i spolu s kolečky mrkve, směs servírovaná s čerstvě připraveným kuskusem.


Ingredience:
Na maso s mrkví:
400 gvepřové kýty
2 lžícesteakové koření (Vitana)
2 lžícesádla
2 lžíceoleje
1 lžičkasolamylu
300 mlzeleninového vývaru
4 ksmrkve
1 kscibule
voda
sůl
Na kuskus:
1 hrnek (300 ml)kuskusu
1,5 hrnkuzeleninového vývaru
4 lžíceoleje
3 ksstroužky česneku
1 ksmalá cibule
kousek červené a kousek žluté papriky

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky, zakápneme olejem, okořeníme a řádně promícháme, necháme chvilku odležet
2. Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět na céčka nakrájenou cibuli, přidáme maso, podlejeme vývarem a dusíme doměkka
3. K měkkému masu přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a necháme chvilku cca 7 minut podusit naskus
4. Nakonec přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody, necháme přejít varem, případně dosolíme
5. Takto připravené maso servírujeme s nasáknutým teplým kuskusem.

Příprava kuskusu:
1. Do hrnce dáme rozpálit olej, přidáme najemno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět
2. Přidáme na drobné kostky nakrájené papriky a nasekaný česnek, vsypeme kuskus, promícháme a zalejeme horkým vývarem (nemáme-li vývar, použijeme zeleninový gelový bujon, který ve vroucí vodě rozmícháme)
3. Necháme dojít k bodu varu, vypneme sporák, přiklopíme a dáme do peřin, tam necháme cca 20 minut, dokud se nám nevsákne veškerá tekutina.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy