Nudličky z vepřového masa orestované a pak podušené spolu s mexickou omáčkou a dalšími ingrediencemi, servírované s bramborovými plackami.
Ingredience:
500 g | brambor |
400 g | vepřoého masa |
1 lžíce | hladké mouky |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | paprik |
1 ks | malé skleničky mexické omáčky |
1 ks | větší cibule |
1 ks | vejce |
naťová cibulka | |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme bramborové placky; oloupané brambory nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, vmícháme rozklepnuté vejce, hladkou mouku, utvoříme placičky, které po obou stranách na rozpáleném oleji opečeme dozlatova
2. Libové vepřové maso nakrájíme na nudličky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek, oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli, očistěné, na nudličky nakrájené papriky, opečeme a chvíli podusíme
3. Nakonec vmícháme mexickou omáčku, prohřejeme, posypeme nadrobno nasekanounaťovou cibulkou a podáváme s plackami.